divendres, 6 de març del 2015

INTRODUCCIÓ A LA PART PRÀCTICA

El cine té una tasca que també és un deure: explicar la realitat perquè el públic l’entengui millor”. Si considerem que aquesta l’afirmació és certa: es poden prendre llicències a l’hora de plasmar una realitat per a la gran pantalla? Això passa a Salvador? I si passa, en quins aspectes?

Per donar resposta a aquestes qüestions, primer faré un visionat a consciència i reiterat del film i n’extrauré la informació que aporta tant de MIL com de Puig Antich. Després d’analitzar la informació, la contraposaré amb les dades obtingudes a la part teòrica. A més faré un estudi de les notícies contemporànies al cas, sentència, mort... per donar-li rigor a l’anàlisi. I per encara donar un major grau d’objectivitat faré un seguit d’entrevistes. L’objectiu de les entrevistes serà l’obtenció d’informació que aclareixi els elements que no entengui o trobi a faltar; serà llavors quan podré extreure’n conclusions fiables i objectives.

Les entrevistes aniran enfocades a gent propera a l’activista o, si més no, d’àmbits propers. Així doncs, entrevistaré a Joan Calsapeu-Layret que va ser un dels fundadors del MIL i, actualment, veu crítica de la pel·lícula. Les persones més properes a Salvador Puig Antich, i que avui encara demanen la reobertura del cas, són les seves quatre germanes; m’entrevistaré amb la Montse Puig Antich per aclarir els temes més propers a l’activista. Finalment intentaré entrevistar-me amb el director i realitzador Manuel Huerga, que va ser l’escollit per dur a terme Salvador. A l’entrevista li preguntaré sobre els aspectes tècnics de la pel·lícula.

En definitiva, faré un visionat de la pel·lícula que em conduirà a contraposar els elements discordants amb informació basada en noticies de premsa nacional i internacional. Més tard confrontaré aquesta informació amb un seguit d’entrevistes a persones rellevants, d’això obtindré les conclusions finals.